ما اینجا شنونده حرفهای شما هستیم
یکی از مشکلاتی که تک تک ما در زندگی بارها حس کردهایم، در دسترس داشتن یک گوش شنوا برای شنیدن بیطرفانه حرفهایمان هست. آنهایی که در زندگیشان کسی را دارند که میتوانند بدون نگرانی از قضاوت و سرزنش شدن با آنها درد دل کنند، خیلی خوشبخت هستند. اما به دلایل فراوان خیلی از ما این شانس را نداشتهایم. شاید چون به هیچکدام از آنها، خوب گوش دادن آموخته نشده است و ما شنوندههای خوبی نشدهایم. در نتیجه کسی هم نیست که حرفهای ما را بشنود.اما این همه موضوع نیست. گاهی ما افرادی برای درد دل کردن داریم، ولی آنها افراد مناسبی برای این موضوع نیستند. زیرا خیلی به ما نزدیک هستند و ممکن است از روی دلسوزی و هر انگیزه دیگری، دست به کاری بزنند که ممکن است مشکل را بزرگتر کند. برای نمونه مشاوران خانواده تاکید دارند که مسائل درون خانه را پیش پدر و مادر و حتی دوستانمان مطرح نکنیم. چون منجر به اتفاقات بدتر بعدی میشود.چرا «با من حرف بزن»
برونریزی احساسات
بدون افشای هویت
بدون قضاوت یا نصیحت
پرسش های متداول
یکی از کارهایی که سپندمینو میکند، یک پروژه خدمت اجتماعی به نام «با من حرف بزن» است. در این طرح، هر کس میتواند با شماره تلفنی که داده شده تماس بگیرد و با یک «شنونده خوب» حرف بزند.
در خدمات «با من حرف بزن» این چند اصل رعایت میشود:
مخاطب و شنونده، هر دو برای هم ناشناس هستند و نام یا اطلاعاتی از این دست بین آنها رد و بدل نمیشود. در نتیجه مخاطب این طرح نگران افشای هویتش نخواهد بود.
هیچ پروندهای از اطلاعات افراد تشکیل نمیشود. در نتیجه امکان افشای اطلاعات یا رویدادی شبیه این وجود ندارد. اگر نیاز باشد که چند بار شنونده به گفتگو با شنونده خود بپردازد، یک نام تخیلی یا کد برای او تعیین میشود تا در گفتگوهای بعدی، شنونده بتواند پیشینه صحبتها را به یاد آورد.
یعنی:
شما را قضاوت نمیکند.
شما را نصیحت نمیکند.
شما را سرزنش نمیکند.
شما را تحقیر نمیکند.
با شما همدلی میکند و به شما کمک میکند تا احساسات بد، نگرانیها و دغدغههایتان را تخلیه کنید.
خدمات «با من حرف بزن» جایگزین خدمات تخصصی مشاوره روانشناسی نخواهد بود. سپندمینو مطلقا ادعا نمیکند که این خدمات، یک مشاوره روانشناسی است.
شنونده به صورت یک گوش شنوای رازدار و راستگو، صحبتهای شما را میشنود و اگر دوست داشتید، پیشنهادهایش را به شما میدهد. همانطور که زمانی که ممکن است وقتی شما با پدربزرگ و مادربزرگتان حرف میزنید، آنها به شما پیشنهادهایی بدهند. اما این پیشنهادها به معنای یک مشاوره حرفهای نیست.
گاهی شنونده شما، با توجه به مشکلی که مطرح میکنید ممکن است به شما پیشنهاد دهد برای حل یک مشکل خاص به متخصص آن حوزه خاص مراجعه کنید. مثلا توصیه کند نزد روانشناس کودک، مشاور خانواده و … بروید.
یادگیری را دوست دارید؟
آخرین نوشته ها
مهارت مدیریت هیجانها و احساسات یا خودمدیریتی چیست؟
مهارت خود مدیریتی، مهارت مدیریت هیجانها و احساسات است. این مهارت شامل شناخت، درک و تنظیم احساسات ما در موقعیتهای مختلف است. با پرورش خود
15 روش آموزش مهارت مدیریت هیجان به کودکان و دانشآموزان
آموزش مهارت مدیریت هیجان یکی دیگر از مهارتهای کلیدی آموزگاران، مجریان آموزشی و پدر و مادرهاست؛ زیرا کودکان هم همانند بزرگسالان احساسات گوناگونی را تجربه
روش های آموزش مهارت سازگاری و انعطافپذیری به کودکان و دانشآموزان
افراد زیادی هستند که دوست دارند دوران کودکی را به عنوان یک دوران بیدغدغه بشناسند؛ اما این دوران چندان هم نباید بدون دغدغه باشد. برای
12 روش آموزش همدلی به کودکان و دانش آموزان
بسیاری از آموزگاران و پدر و مادرها مایلند روش های آموزش همدلی به دانشآموزان و کودکان را بدانند تا بتوانند از آنها در کلاسهای خود