روش های آموزش مهارت تفکر انتقادی به دانش‌آموزان

روش های آموزش مهارت تفکر انتقادی به دانش‌آموزان

روش های آموزش مهارت تفکر انتقادی به دانش‌آموزان یکی از مهم‌ترین مهارت‌هایی است که آموزگاران و مجریان و سیاستگذاران آموزشی باید آن را بدانند تا بتوانند نسل آینده را با ذهنی کاوشگر و چالشگر پرورش دهند. این کشور، هیچگاه به توسعه و پیشرفت نخواهد رسید مگر زمانی که انسان‌هایی پرسشگر در آن زیست کنند.

آموزش مهارت‌های تفکر انتقادی به عنوان یکی از مهمترین مهارت های زندگی برای دانش‌آموزان ما یک ضرورت است. آموزش این مهارت‌ها باید از سنین پایین آغاز شود؛ از همین رو هر معلمی به دنبال راه‌های هیجان انگیز برای تدریس این تفکر در کلاس‌های درس باید باشد.

مهارت تفکر انتقادی دقیقاً چیست و برخی از بهترین استراتژی‌هایی که آموزگاران می‌توانند برای آموزش آن استفاده کنند، کدامند؟ در این مطلب قصد داریم به روش‌های آموزش مهارت تفکر انتقادی به دانش‌آموزان بپردازیم. در ادامه با ما همراه باشید تا بیشتر با تفکر نقادانه، روش‌ها و تکنیک‌های آموزش آن آشنا شویم.

تفکر انتقادی چیست؟

اگر قبلا با این اصطلاح برخورد کرده‌اید، پس باید بدانید که این موضوع، بحث پیچیده‌ای است. اما بیایید سعی کنیم آن را به ساده‌ترین شکل ممکن تحلیل کنیم. تفکر نقادانه فرآیند شناخت، تحلیل و به کارگیری فعالانه اطلاعات جمع آوری شده از طریق مشاهده، تجربه یا تأمل است. این فرآیند متکی بر پرسشگری، عقلانیت و استدلال است.

آیا تا به حال لحظه‌ای را تجربه کرده‌اید که پاسخی برای یک سوال یا تعریفی از یک پدیده علمی بدون درک واضح معنی و کاربرد آن پیدا کرده باشید؟ طولی نمی‌کشد که این یک لحظه تبدیل به عادت می‌شود. این کار ممکن است به شما کمک کند پاسخ‌ها را به خاطر بسپارید، اما کیفیت یادگیری شما را رو به وخامت خواهد برد! در عوض، اگر تصمیم بگیرید که تعریف، کاربرد و هدف آن را درک کنید و چند مثال را مرور کنید، نه تنها پاسخ را به خاطر خواهید آورد، بلکه آگاهانه یاد می‌گیرید و دانش خود را گسترش می‌دهید. تفکر انتقادی اینگونه عمل می‌کند.

وقتی از تفکر انتقادی صحبت می‌کنیم از چه چیزی صحبت می‌کنیم؟

نیاز به آموزش تفکر انتقادی این روزها همه جا وجود دارد. مشارکت برای یادگیری قرن بیست و یکم از ما می‌خواهد که روی «خلاقیت، سنجشگرانه‌اندیشی، ارتباطات و همکاری» تمرکز کنیم تا دانش‌آموزان را برای آینده آماده کنیم. در همین حال، استانداردهای اصلی بر مهارت‌های «سنجشگرانه‌اندیشی، حل مسئله و تحلیلی که برای موفقیت در دانشگاه، شغل و زندگی لازم است» تاکید می‌کند. این توصیفات فضایی را برای مربیان و مدارس ایجاد می‌کند تا تفکر نقادانه را به روشی فردی‌تر آموزش دهند. با این حال، با تعریف نکردن واضح این اصطلاح، ممکن است اهمیت آن به درستی درک نشود.

 

روش های آموزش مهارت تفکر نقادانه به دانش‌آموزان

 

از تاریخچه تفکر انتقادی در آموزش چه می‌دانید؟

تفکر انتقادی زمانی اتفاق می‌افتد که فرد اطلاعات را تجزیه و تحلیل، ارزیابی و تفسیر می‌کند و سپس از تفکر نقادانه برای قضاوت استفاده می‌کند. متفکران انتقادی معمولاً خودارزیابی‌کننده، حل‌کننده مشکلات، تحلیل‌گر و پذیرای ایده‌های متفاوت و همزمان محتاط هستند. آن‌ها قبل از اقدام فکر می‌کنند، ذهنی باز دارند، شنوندگانی خوب و مشتاق برای مقابله با چالش‌ها هستند. متفکر انتقادی کسی است که فعالانه فکر می‌کند و دائما با جهان تعامل دارد.

تفکر انتقادی را می‌توان با کمک افراد سنجشگرانه‌اندیش در دانش آموزان توسعه داد. با این حال، این استراتژی یک نقص در سیستم‌های آموزشی قبلی بود. پیش از این، معلمان و مربیان معتقد بودند که دانش مبتنی بر واقعیت محض به دست آمده از کتاب‌ها و درس‌ها به دانش آموزان اجازه می‌دهد تا در زندگی موفق شوند. با این حال، این رویکرد تغییر عمده‌ای در سیستم آموزشی امروز ایجاد کرده است. امروزه با پیشرفت تکنولوژی، اطلاعات بسیار سریع‌تر منتقل می‌شوند، بنابراین شیوه یادگیری و کشف جهان توسط دانش‌آموزان تغییر کرده است.

با این حال، ارائه نادرست، اطلاعات نادرست و داده‌های نادرست نیز با همان سرعت منتشر می‌شوند. اینجاست که تفکر انتقادی نقش اصلی را ایفا می‌کند. تجزیه و تحلیل انتقادی همه اطلاعات و سپس حل مشکلات و تصمیم‌گیری، هدف اصلی آموزش است که به خوبی از طریق مهارت‌های سنجشگرانه‌اندیشی که در کلاس تدریس می‌شود به دست می‌آید.

سوال رایجی که توسط مربیان، والدین و دیگران پرسیده می‌شود این است: آیا می‌توان تفکر انتقادی را آموزش داد؟ پاسخ اینست که سنجشگرانه‌اندیشی در آموزش و پرورش یا کلاس درس قابل آموزش است و هدف آن وادار کردن دانش آموزان به تفکر در ابعاد مختلف است. علاوه بر این، تشویق تفکر نقادانه در کلاس می‌تواند مشارکت دانش آموزان را افزایش دهد، آن‌ها را وادار کند که موانع را به عنوان چالش در نظر بگیرند، آن‌ها را تشویق کند تا فعالانه در فعالیت‌های کلاس درگیر شوند و به آن‌ها کمک کند تا اقدامات و رویدادهای اطراف خود را تجزیه و تحلیل کنند.

گنجاندن تفکر نقادانه می‌تواند در هر جنبه‌ای از تدریس در کلاس درس گنجانده شود، حتی بهتر است از سنین پایین در کلاس‌های ابتدایی شروع شود. روش‌های تدریس در حال حاضر برای تبدیل دانش‌آموزان به متفکرانی خوب طراحی می‌شوند. توجه به این نکته مهم است که همه حوزه‌های موضوعی با به کارگیری مهارت‌های سنجشگرانه‌اندیشی، سود می‌برند.

تفکر نقادانه، به شما چشم‌اندازی وسیع می‌بخشد

چشم انداز، یکی از ویژگی‌های حیاتی تفکر نقادانه است. اگر فردی تشویق شود که به نظرات دیگران گوش دهد، به تدریج نسبت به دیگران درک بیشتری پیدا می‌کند. چشم‌انداز، نظرات را آزاد می‌کند و ذهن را متفکرتر می‌کند زیرا طیف وسیعی از باورها و افکار را جذب می‌کند. به عبارتی سنجشگرانه‌اندیشی در طی یک دوره زمانی، ویژگی‌های اجتماعی یک فرد را افزایش می‌دهد. چنین تفکری یک مهارت عملی است که ثابت می‌کند در موقعیت‌های مختلف مفید است و منجر به نتایج سودمندی می‌شود، مانند تصمیم‌گیری عاری از تعصب، ایجاد نظرات بی‌طرفانه، شکستن کلیشه‌های اجتماعی، تعریف قضاوت‌های مثبت بی‌طرفانه، کاهش سوگیری و حل تعارض‌ها.

گنجاندن تفکر انتقادی چه تاثیری بر یادگیری کودکان دارد؟

ما تفکر انتقادی را از طریق تجسم تعریف می‌کنیم: مغز خود را تصور کنید که توسط فکری تحریک می‌شود که باعث می‌شود سیگنال‌هایی را از ناحیه‌ای به ناحیه دیگر ارسال کند و مسیرهایی را بین نورون‌ها تشکیل دهد. تفکر انتقادی زمانی است که مغز فعال است، با اطلاعات ارتباط برقرار می‌کند و اندیشه‌ای را توسعه می‌دهد.

سنجشگرانه‌اندیشی تفاوت بین تلاش برای به خاطر سپردن و تلاش برای حل است. به عنوان مثال جستجو کردن اثرات جنگ جهانی اول بر اروپا تفکر نقادانه نیست. ترسیم یک فصل علمی، تفکر انتقادی نیست. هر دو مورد ذکرشده هدف دارند، اما تفکر نقادانه اینطور نیست. شاید این تعریف خیلی کامل نباشد اما نشان می‌دهد که تفکر انتقادی چیست.

واقعیت این است هر نوع فکر کردنی باعث سنجشگرانه‌اندیشی نمی‌شود. درخواست از دانش آموزان برای تفکر نقادانه کافی نیست. ما باید به آن‌ها یاد دهیم که چگونه تفکر نقادانه داشته باشند. دانش آموزان خود را در تجسم‌ها راهنمایی کنید، به آن‌ها کمک کنید تا ارتباط برقرار کنند و به آن‌ها در مورد پشتکار و ریسک کردن برای حل چالش‌های دشوار آموزش دهید. سوال کردن را به دانش آموزان آموزش دهید. دانش‌آموزان را وادار کنید تا سؤالاتی فراتر از سؤالاتی که از طریق جستجوی گوگل به آن‌ها پاسخ داده می‌شود، ایجاد کنند. به آن‌ها کمک کنید تا سؤالاتی را ایجاد کنند که فقط تحقیقات پاسخگوی آن‌ها باشد.

چرا دانش آموزان باید مهارت‌های تفکر انتقادی داشته باشند؟

قطعا می‌دانید که میان یادگیری و حفظ کردن تفاوت وجود دارد. این تفاوت، همان تفکر نقادانه یا سنجشگرانه‌اندیشی است. هر چیزی که در مدرسه یاد می‌گیرید ممکن است در زندگی حرفه‌ای شما تاثیر عملی داشته باشد. شما باید مهارت‌های تفکر نقادانه داشته باشید تا نه تنها ایده‌ها یا حقایق را دنبال کنید، بلکه معنا و ارتباط پشت آن‌ها را بیابید.

این به شما کمک می‌کند تا استدلال‌های مرتبط را شکل دهید، خطاها را در استدلال‌ها بیابید و راه حل‌هایی برای مشکلات ایجاد کنید. بسیار مهم است که این مهارت را در اوایل مدرسه توسعه دهید، زیرا هرچه پیش می‌روید، با انتخاب‌هایی مانند انتخاب رشته تحصیلی یا شروع سرمایه‌گذاری خود در آینده، زندگی سخت‌تر می‌شود. مهارت‌های سنجشگرانه‌اندیشی هسته اصلی تصمیم‌گیری شما در زندگی خواهند بود.

مزایای آموزش تفکر انتقادی چیست؟

آموزش تفکر انتقادی در کلاس یک مهارت مهم است، زیرا مزایای متعددی دارد، از جمله:

  • دانش‌آموزانی که تفکر انتقادی را در کلاس درس می‌آموزند، فرصتی برای درک بهتر آنچه می‌آموزند و کنترل نحوه یادگیری خود دارند.
  • استفاده از تفکر انتقادی در کلاس درس به دانش آموزان کمک می‌کند تا توجه بیشتری داشته باشند و به شیوه‌ای مؤثر با همسالان خود ارتباط برقرار کنند.
  • دانش آموزان یاد می‌گیرند که پرس و جوهای چالش برانگیز داشته باشند.
  • دانش‌آموزان هنگام انجام فعالیت‌ها در کلاس فعال‌تر می‌شوند و مشتاقانه در یادگیری تعاملی شرکت می‌کنند.
  • دانش‌آموزانی که مهارت‌های تفکر نقادانه را تمرین می‌کنند، برای آینده آماده‌تر هستند و یاد می‌گیرند که چگونه با سناریوهای مختلف، چه در محل کار و چه در خانه، رفتار کنند.

به طور کلی، مهارت‌های تفکر انتقادی، زمانی که در کلاس درس آموزش داده می‌شود، تأثیر مثبتی بر زندگی دانش‌آموزان می‌گذارد، چه در تحصیل، چه در شغل آینده یا در برخورد با مشکلات خانوادگی.

 

روش های آموزش تفکر انتقادی

 

راهبردها و روش های آموزش مهارت تفکر انتقادی در آموزش ابتدایی

در بخش قبل، با روش‌هایی آشنا شدیم که مهارت تفکر انتقادی را در دانش‌آموزان تقویت می‌کنند. حال در این بخش می‌خواهیم به راهبردهایی بپردازیم که زمینه تفکر انتقادی را در دانش‌آموزان فراهم می‌کند. راهبردهای زیادی در مورد چگونگی پرورش مهارت تفکر انتقادی در دانش آموزان وجود دارد. تفکر انتقادی را می‌توان با پرسیدن سؤالاتی آموزش داد که باعث می‌شود دانش آموزان باورهای خود را در مورد موضوعات مشترک شکل دهند. ترویج بحث‌های گروهی دانش آموزان را قادر می‌سازد به دیگران گوش دهند و نظرات آن‌ها را به چالش بکشند.

تخیل و خلاقیت کلید رشد مهارت‌های تفکر انتقادی در کلاس‌های ابتدایی است. همچنین با وادار کردن دانش آموزان به نوشتن داستان یا شعر، خلاقیت آن‌ها تحریک می‌شود که در نهایت منجر به سنجشگرانه‌اندیشی می‌شود. برخی از راه‌های دیگر آموزش تفکر انتقادی شامل درگیر کردن دانش‌آموزان در فعالیت‌هایی است که نیازمند رویکردی نوآورانه هستند. همچنین طوفان فکری یک ابزار یادگیری عالی است، به ویژه هنگامی که با عناصر بصری همراه باشد، بنابراین الهام بخش و منحصر به فرد است.

در مجموع، معلمان باید دانش‌آموزان را قادر سازند تا ایده‌های خود را به اشتراک بگذارند، دیدگاه‌های دانش‌آموزان را در نظر بگیرند، حس آگاهی را توسعه دهند، پاسخگو باشند و به دیگران گوش دهند. معلمان همچنین باید دانش آموزان را برای ایجاد نگرش «چگونه انجام دهیم» تشویق کنند. در نهایت، ایده اصلی آموزش و کمک به دانش آموزان در توسعه مهارت‌های تفکر نقادانه، الهام بخشیدن به آن‌ها برای پرورش ایده‌های خود و ایجاد اعتماد به نفس در آن‌ها است.

 

مهارت‌های ضروری برای تفکر انتقادی چه هستند؟

برخی از مهارت‌های اساسی که در پیوند با تفکر نقادانه هستند عبارتند از:

  • مهارت‌های ارتباطی و اطلاعاتی
  • مهارت‌های تفکر و حل مسئله
  • مهارت‌های بین فردی و خودجهت‌دهی
  • مهارت‌های همکاری

این چهار مورد، مهارت‌هایی هستند که دانش آموزان در هر زمینه و در تمام سطوح تحصیلی به آن نیاز دارند. از این رو ما باید به دانش آموزان خود بیاموزیم که انتقادی و به طور مستقل فکر کنند.

یکی از اهداف آموزش، آماده‌سازی دانش آموزان برای یادگیری از طریق کشف است. فراهم کردن فرصت‌هایی برای تمرین تفکر نقادانه به دانش آموزان در تجزیه و تحلیل تفکر دیگران و بررسی منطق دیگران کمک می‌کند. درک دیگران یک مهارت ضروری در همکاری و در زندگی روزمره است. تفکر نقادانه به دانش آموزان این امکان را می‌دهد که چیزی بیشتر از به خاطر سپردن اطلاعات انجام دهند.

کدام روش های آموزش مهارت تفکر انتقادی، سنجشگرانه اندیشی را در یک دانش آموز افزایش می‌دهد؟

روش‌های زیادی برای آموزش تفکر نقادانه در دانش‌آموزان وجود دارد. برخی از روش های آموزش تفکر انتقادی در ادامه آورده شده است:

دانش‌آموزان را تشویق کنید که سوال بپرسند

اغلب دیده می‌شود که دانش آموزان از پرسیدن سوال در کلاس درس تردید دارند. این می‌تواند نتیجه ترس از صحبت کردن در جمع یا از خجالت باشد. اما نباید از پرسیدن سوالاتی که می‌تواند به آن‌ها در یادگیری بهتر کمک کند دریغ کنند. سوال پرسیدن باعث تقویت سنجشگرانه‌اندیشی دانش‌آموزان در یادگیری می‌شود.

دانش‌آموزان اغلب می‌توانند قبل از اینکه شخصا به معلم خود نزدیک شوند و سؤالات خود را حل کنند، منتظر بمانند تا کلاس تمام شود. یک سوال ممکن است به سوال دیگری منجر شود و این به روشن‌تر شدن مبحث کمک بیشتری می‌کند. همچنین همیشه می‌توانند به اینترنت مراجعه کنند و بدون قضاوت سؤال بپرسند. در حالی که وقتی صحبت از کلاس درس می‌شود، در اینجا چند سوال وجود دارد که ممکن است پرسیده شود:

  • می‌شود بیشتر توضیح دهید؟
  • می‌توانید یک مثال بزنید؟
  • آیا راه دیگری برای یادگیری این موضوع وجود دارد؟
  • آیا می‌توانم از دیدگاه متفاوتی استفاده کنم؟
  • آیا می‌توانید این را ساده‌تر توضیح دهید؟

دانش‌آموزان خود را در بحث‌ها شرکت دهید

مهارت‌های تفکر نقادانه برای دانش آموزان را می‌توان از طریق تجربیات اجتماعی توسعه داد. اگر دانش‌آموزان شما فرصتی برای شرکت در بحث‌ها، چه آنلاین و چه آفلاین به دست آوردند، باید آن‌ها را تشویق به بحث کنید. این به دانش‌آموزان کمک می‌کند تا با دیدگاه‌های مختلف روبه‌رو شوند. اطلاعات جدیدی را به آن‌ها معرفی می‌کند، با اختلاف نظر مواجه خواهند شد و موارد دیگر. این می‌تواند به آن‌ها چیزهای زیادی برای فکر کردن و تجزیه و تحلیل بدهد. به علاوه، کمک می‌کند تا مهارت‌های ارتباطی بهتری را توسعه دهند.

یادگیری فعال را سرلوحه تدریس خود قرار دهید

اگر می‌خواهید آنچه را که مطالعه کرده‌اید از طریق درک و نه فقط با تکرار بی‌شمار به یاد بیاورید، پس باید یادگیری فعال را تمرین کنید. این یک روش یادگیری است که مبتنی بر رویکرد تجربی است. یادگیری فعال را می توان از طریق یادگیری گروهی، مطالعات موردی، نمایش، یادگیری بصری و غیره به دست آورد.

مطالعه با کمک مثال را به دانش‌آموزان بیاموزید

به خاطر سپردن اطلاعات از طریق مثال‌ها و داستان‌ها بسیار آسان است زیرا پیامدهای عملی را منعکس می‌کنند. آن‌ها به یادگیری ذهنی کمک می‌کنند. مثال‌های واقعی، حکایت‌ها، قیاس‌ها و حقایق به توسعه مهارت‌های تفکر انتقادی کمک می‌کنند.

از آموزش آکادمیک فراتر بروید

برنامه درسی آکادمیک به شما کمک می‌کند پایه‌ای برای یادگیری بیشتر ایجاد کنید. جمع‌آوری همه دانش‌ها در جهان یا حتی در مورد یک موضوع خاص غیرممکن است. اما اگر چیزی کنجکاوی شما را برانگیخت، از کتاب‌های درسی خود فراتر رفته و با کمک اینترنت به تحقیق و یادگیری بیشتر بپردازید.

آموزش پیرسون K12 (learning k12 pearson) بر نوعی یادگیری متمرکز است که به دانش آموزان کمک می‌کند تا مهارت‌های سنجشگرانه‌اندیشی را در خود ایجاد کنند. این روش شامل فعالیت‌ها و بازی‌های یادگیری تعاملی است که آموزش را برای دانش‌آموزان از پیش دبستانی تا کلاس دوازدهم ساده و مؤثر می‌کند. پیرسون همچنین از طریق کتاب‌های آموزشی فعال و منابع جامع معلمان، از معلمان پشتیبانی می‌کند. چنین روشی به معلمان کمک می‌کند تا با زمان مدرن همگام شوند و تکنیک‌های نوین تدریس را انتخاب کنند.

چند تکنیک دیگر برای تشویق تفکر انتقادی عبارتند از:

  • مقایسه پدیده‌ها
  • ترویج تعامل بین دانش آموزان
  • پرسیدن سوالات تحلیلی
  • استفاده از مشکلات زندگی واقعی
  • اجازه تمرین فکری

تفکر نقادانه دانش آموزان را آماده می‌کند که تا آخر عمر خود فکر کنند. متفکران انتقادی کمتر با جمعیت همراه می شوند زیرا آن‌ها برای خودشان فکر می‌کنند.

 

روش های آموزش سنجشگرانه اندیشی به دانش‌آموزان

 

از دانش‌آموزان سوال بپرسید

پرسیدن سؤالات، به ویژه سؤالات تحلیلی، به دانش‌آموزان دبستانی فرصتی می‌دهد تا آنچه را که آموخته‌اند به کار ببرند و دانش قبلی خود را در ذهنشان تحکیم کنند. همچنین به آن‌ها اجازه می‌دهد تا مسائل را حل کنند و روی پای خود بایستند، فکر کنند. همچنین این کار با ایجاد فرصتی برای دانش‌آموزان برای ابراز وجود در مقابل همسالان خود، عزت نفس آن‌ها را افزایش می‌دهد.

تصمیم‌گیری را در دانش‌آموزان خود تشویق کنید

از آنجایی که بخش بزرگی از آموزش مهارت‌های سنجشگرانه‌اندیشی حول به کارگیری دانش و ارزیابی راه حل‌ها می‌چرخد، آموزگاران مدارس ابتدایی باید تصمیم‌گیری را تا حد امکان تشویق کنند. این امر به دانش‌آموزان امکان می‌دهد تا آنچه را که آموخته‌اند در موقعیت‌های مختلف به کار ببرند، جوانب مثبت و منفی راه ‌حل‌های مختلف را بسنجند، سپس تصمیم بگیرند که کدام ایده‌ها بهتر عمل می‌کنند.

اهمیت کار گروهی را دست کم نگیرید

پروژه‌ها و بحث‌های گروهی روش عالی دیگری برای معلمان مدارس ابتدایی است تا مهارت‌های تفکر انتقادی را تشویق کنند. یادگیری مشارکتی نه تنها دانش آموزان را در معرض فرآیندهای فکری همکلاسی‌های خود قرار می‌دهد، بلکه تفکر و جهان بینی آن‌ها را با نشان دادن این که فقط یک راه درست برای برخورد با یک مشکل وجود ندارد، گسترش می‌دهد.

دیدگاه‌های مختلف را به دانش‌آموزان خود آموزش دهید

برخی از بهترین تمرین‌های تفکر نقادانه برای دانش‌آموزان دبستانی شامل بررسی یک مفهوم از دیدگاه‌های متعدد است. این تاکتیک نه تنها ثابت می‌کند که قبل از شکل گیری یک نظر، هر ایده‌ای باید از دیدگاه‌های مختلف قبل ارزیابی شود، بلکه به دانش آموزان فرصتی می‌دهد تا نظرات خود را در حین گوش دادن و یادگیری از دیگران به اشتراک بگذارند.

ایده‌های مختلف را به هم ارتباط دهید

پیوند ایده‌های مختلف کلید آموزش تفکر انتقادی است. به عبارتی پیوند دادن ایده‌های مختلف به دانش‌آموزان کمک می‌کند تا موقعیت‌های مختلف را تجزیه و تحلیل کنند؛ موقعیت‌هایی که جدا از فعالیت‌های عادی هستند و ممکن است روال آن‌ها را مختل کنند.

برای مثال، معلمان مدارس ابتدایی می‌توانند از دانش‌آموزان بپرسند که آیا کسی را می‌شناسند که باید با اتوبوس به محل کار برود؟ و اگر چنین است، چرا در نظر گرفتن گزینه مترو هم برای آن فرد مهم است. سوالاتی از این دست به کودکان کمک می‌کند موقعیت‌های مختلف (مثلاً اتوبوس‌های با تأخیر) و راه‌ حل‌های بالقوه (جایگزین کردن اتوبوس با مترو) را در نظر بگیرند و به آن‌ها کمک می‌کند تا دانش قبلی را در زمینه‌های جدید اعمال کنند.

خلاقیت را در دانش‌آموزان تقویت کنید

تخیل کلید آموزش تفکر انتقادی در دبستان است. معلمان باید به دنبال راه‌های جدیدی برای دانش‌آموزان باشند تا از اطلاعات برای خلق چیزی جدید استفاده کنند. پروژه‌های هنری یک راه عالی برای انجام این کار هستند. دانش‌آموزان همچنین می‌توانند کاردستی بسازند، داستان یا شعر بنویسند، یک بازی بسازند یا یک آهنگ بخوانند.

باورهای غلط دانش‌آموزانتان را تغییر دهید

تفکر انتقادی مستلزم کار فشرده و تمرکز است، اما دانش‌آموزان باید خودشان آن را تمرین کنند. گفته می‌شود قدم گذاشتن در بخشی از روند آن‌ها می‌تواند مفید باشد. جدای از تصحیح تصورات یا مفروضات نادرست، اینگونه درس‌هایی پر جنب و جوش‌تر، کاوشی عمیق‌تر و یادگیری تا پایان زندگی را ارائه خواهید داد.

قدرت ایده‌پردازی در دانش‌آموزان را جدی بگیرید

طوفان فکری، یک سنت قدیمی در آموزش ابتدایی، یک ابزار یادگیری عالی است. همچنین یک تمرین عالی برای تفکر انتقادی است، به خصوص زمانی که با عناصر بصری همراه شود که به تفکر اصیل و بحث‌های کلاسی جان می‌بخشد.

پیش از آموزش به کودکان، درباره روش‌های آموزش مطالعه کنید

از آنجایی که کودکان به روش‌های مختلفی یاد می‌گیرند و می‌توانند از خانواده‌ها و فرهنگ‌های بسیار متفاوتی وارد جامعه شوند، ضروری است که آموزگاران آینده مدارس ابتدایی آموزش‌هایی دریافت کنند که به آن‌ها کمک کند به طور مؤثر با انواع مختلف دانش‌آموزان رفتار کنند تا بتوانند تفکر انتقادی را بیاموزند و با چالش‌های زندگی در محیط‌های متنوع روبرو شوند. اگر می‌خواهید به فرزندانمان کمک کنید تا این مهارت‌های ضروری را کسب کنند، پژوهش و مطالعه هدفمند می‌تواند به شما کمک کند تا به یک معلم معتبر با مهارت‌ها و دانش لازم برای یک تدریس حرفه‌ای تبدیل شوید.

 

4.7/5 - (4 امتیاز)

جدیدترین نوشته ها

2 پاسخ

  1. مطالبتان بسیار آموزنده ومفید بود وکمتر مقاله ای را دیدم که فرمول وارمطالب را آموزش دهد وقابل اجرا باشد سپاسگزارم ولی ای کاش منابعی که استفاده کردید نیز ذکر می کردید

    1. درود و روزگارخوش
      ما معمولا کوشش می‌کنیم منابع را یا در بدنه متن و یا در بخش پایانی هر نوشته بیاوریم.
      ولی ممکن است گاهی، این مورد از قلم افتاده باشد. ضمن سپاس از توجه شما، کوشش می‌کنیم حتما در نوشتارهای آینده این نکته را در نظر بگیریم.
      شاد و پیروز باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *